Alce Nero Fusilli BIO Celozrnné, 500 g
Celozrnné cestoviny Alce Nero Fusilli sa vyrábajú výlučne z organickej celozrnnej semoliny z tvrdej (durum) pšenice pestovanej v...
Alce Nero Fusilli BIO Celozrnné, 500 g
Celozrnné cestoviny Alce Nero Fusilli sa vyrábajú výlučne z organickej celozrnnej semoliny z tvrdej (durum) pšenice pestovanej v...
Celozrnné cestoviny Alce Nero Fusilli sa vyrábajú výlučne z organickej celozrnnej semoliny z tvrdej (durum) pšenice pestovanej v Taliansku. Celozrnná pšeničná semolina sa vyrába jednoduchým mletím celého zrna bez akéhokoľvek zušľachťovania alebo pridávania prísad. Semolinové cesto sa vyrába z pramenitej vody z Trentinských Álp. Cesto používané na výrobu týchto cestovín je prirodzene bohaté na vlákninu. Keďže sa nikdy nerozvaria, sú ideálne na prípravu chutných a jednoduchých jedál vrátane zeleninových.
Spôsob prípravy: Na 100 g cestovín - vložte do 1,5 l vriacej vody a pridajte 15 g soli. Doba varenia "al dente": 11 min.
Zloženie: Bio celozrnná semolina z tvrdej pšenice, voda.
Nutričné hodnoty na 100 g výrobku:
Energia 1453 kJ / 346 kcal
Tuky 2,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 66 g z toho cukry 3,2 g
Vláknina 7,7 g
Bielkoviny 12 g
Soľ 0 g
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať: iné obilniny obsahujúce lepok, sóju, horčicu.
Obsah balení: 500 g
Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste mimo dosahu slnečného svetla.
Právny názov: Bio celozrnné semolinové cestoviny z tvrdej pšenice
Bio certifikát: CZ-BIO-002
Krajina pestovanie pšenice: Taliansko
Krajina mletia: Taliansko
Miesto výroby: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Taliansko
Postup výroby:
Oblasť: Pestovatelia pšenice Alce Nero pestujú túto tvrdú pšenicu už dlhé roky najmä v provinciách Foggia a Bari.
Kultivácia: Cestoviny z tvrdej pšenice Alce Nero začínajú svoju cestu na jeseň, keď sa pšenica zasiala. Po zasiatí musí pšenica dozrievať na slnku najmenej šesť mesiacov a je pripravená na zber, keď má klas intenzívnu zlatistú farbu.
Príprava: celý zber je monitorovaný a kontrolovaný vďaka koordinácii partnera spoločnosti Alce nero, spoločnosti Mediterre.bio. Následne ho spracúva spoločnosť Molino De Vita, ďalší partner značky. V zelenej oblasti, mimo hlavných komunikačných kanálov, mlyn premieňa zrno na semolinu pomocou modernej technológie a nízkootáčkových mlecích valcov, ktoré čo najviac zachovávajú vlastnosti zrna. Nakoniec sa semolina prevezie do Trentina, kde sa pramenitá voda z Álp stretáva so zručnosťou výrobcov cestovín Felicetti, ďalších partnerov Alce Nero, a dáva život cestovinám, ktoré sú 100 % talianske, ekologické a zaručené skupinou Alce Nero.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.